INICIATIVES DE L'ESS

Tèxtil

Cotó Roig

Petita empresa que treballa amb teixits de cotó. La seva activitat es centra en la venta de teixits acabats i l’elaboració de col·leccions pròpies. Tot plegat es fa des del contacte i coneixement de l’agricultor amb un clar objectiu de marcar-ne la traçabilitat.

Veure més

Energia

Girasol

Cooperativa de treball associat dedicada a la instal·lació i manteniment de sistemes d’energies renovables.

Veure més

Cultura

Somiatruites

Associació d'artistes, dissenyadors i artesans que organitzen mercats per reactivar les places de Manresa, exposant creacions originals de disseny de moda, complements, il·lustració, forja, llibres artesans...

Veure web

Agricultura i alimentació

Celler Cooperatiu d'Artés

Celler cooperatiu de la producció vinícola de la comarca, amb proposta d’agrobotiga, i l’espai Artium, que ofereix visites al celler, on s’explica el procés de producció del vi i també s’ofereixen tastos de vins i servei de bar.

Veure més

ONG

ASSOCIACIÓ YAMUNA D'AJUT A LA INFÀNCIA

Entitat laica fundada que treballa per un món més just. Treballen a Madagascar i a l’Índia, on hi ha un elevat nombre de menors en risc d'exclusió social, abandonats o de famílies en situació d'extrema pobresa.

Veure més

ONG

Solidança/Roba Amiga

Entitat sense ànim de lucre, que treballem per la inserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió social a través d'activitats vinculades a la gestió integral dels residus.

Veure més

Serveis

Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

Espai de trobada i coordinació per l’Economia Social. Acompanyen nous projectes empresarials en forma cooperativa, vetllen per la seva consolidació, porten a terme accions de sensibilització, interconnecten projectes, entitats i administracions, entre altres.

Veure més

Salut

MIGJORN casa de naixements

És un centre de salut que cuida la vida des de l’inici. Ofereixen l’acompanyament durant l’embaràs, en el postpart i en la criança, assistència al part natural i en altres moments de la vida.

Veure més

ONG

ATAP: Associació de Treballs d’Atenció a les Persones

Entitat sense ànim de lucre, creada per ajudar a apaivagar les necessitats bàsiques i reals d’un col·lectiu en risc d’exclusió social, sense feina, en situació precària i vulnerabilitat.

Veure web

Serveis

Aurea7 Formació

Cooperativa de formació d’adults i activitats extraescolars per a joves i infants. Es treballa en tres línies: suport escolar i universitari, cursos d’accés a la universitat i grau superior, i cursos d’idiomes. A banda, es fan cursos d’informàtica, excel, etc.

Veure més

Agricultura i alimentació

Les Refardes

Coordinem la producció de llavor de varietats locals en 18 finques repartides per tot Catalunya. Vetllem per una coherència ecològica en tot el procés, des de la sembra fins a la venda de llavors en formats tant per a aficionats i aficionades com per la pagesia.

Veure web

Serveis

CHAPTER#2

Entitat que busca donar oportunitats a les persones refugiades, a través de l'emprenedoria com una eina d'inclusió social i laboral.

Veure web

Altres

Espai Ecoxarxa

Comunitat d’intercanvi de béns i serveis formada per persones del Bages i rodalies, per satisfer les necessitats quotidianes, independentment de l’economia de l’euro. Tenen un punt d’intercanvi, cada dimarts de 18 a 21h a l’Ateneu la Sèquia.

Veure més

Salut

Irehom, Institut de recerca holística de Montserrat

Estudiem, experimentem, validem i practiquem maneres d’entendre la vida que ens permeten desenvolupar-nos amb més plenitud i coherència, respectant el medi ambient i les persones. La millor manera de conèixer Irehom és visitant el projecte a les Jornades de Treball i convivència o a les Descobertes.

Veure web

Serveis

Fiare Banca Etica

Fiare és una banca ètica i sense ànim de lucre al servei de la societat, del tercer sector i de l'economia social, amb relació propera al territori.

Veure web

Serveis

L'Arada Creativitat Social

L'Arada creativitat social és una cooperativa de treball sense ànim de lucre i d' iniciativa social que, des de les pràctiques pròpies de l'Economia Social i Solidària, es dedica a la promoció sostenible (social, econòmica i ecològicament) de col·lectius, territoris, pobles i barris, acompanyant espais de creativitat social i acció col·lectiva en la seva organització. Des de processos participatius, la promoció comunitària, la valorització del patrimoni i memòria popular, el foment i impuls de l'Economia Solidària, i la recerca i planificació col·lectiva.

Veure web

Agricultura i alimentació

Cooperativa Ninkasi

Ninkasi és una cooperativa formada per dones que elaborem cervesa artesana  des del 1995. Caracteritzada per oferir cervesa ecològica, vegana, sense gluten; i feta d'ordi català.

Veure web

Tèxtil

Weli Weli

Marca de roba i complements, confeccionada i produïda a Senegal per fomentar l'economia i el desenvolupament del país mitjançant la ocupació de dones joves. Tot els materials que utilitzem són comprats a petits comerços de diferents parts del país. La base principal dels nostres productes és tela wax, tela de cotó 100% estampada amb diversos dibuixos i colors.

Veure web

Cultura

Cultura del Bé Comú

Consultoria de disseny estratègic de projectes que generin transformació i apoderament a través de la cultura i les arts.

Veure web

Agricultura i alimentació

Activa't - Casa Costafreda (Càritas Manresa)

És un projecte per facilitar l’emprenedoria, l’auto-ocupació i la inserció sociolaboral en el sector agrícola. És promocionat per Càritas Arxiprestal de Manresa. Consta de formacions l i d’un espai productiu on es cultiven i s’ofereixen verdures ecològiques.

Veure web

Oci

Associació Dinàmics Extraescolars

Associació sense ànim de lucre, amb el principal objectiu de promocionar activitats extraescolars de qualitat ja siguin esportives, artístiques, intel·lectuals o lúdiques en edat escolar.

Veure web

Serveis

Indústria Gràfica i de la Retolació ARTFIC, SCCL

Cooperativa de treball dedicada a la industria gràfica. Son especialistes en impressió òfset i digital, i ofereixen un servei integral que va des de l’inici amb la maquetació o disseny fins a l’entrega del producte acabat.

Veure web

Tèxtil

La Fàbrika Espai Creatiu

Projecte que combina la formació en costura per a adults i infants amb la creació de producte propi, com motxilles, bosses i tot un seguit de productes d'ús quotidià fets amb teles reciclades o donació de gent del poble.

Veure web

Cultura

Tigre de paper

Cooperativa cultural, que edita llibres de pensament crític i produeix fires i esdeveniments culturals. Recentment han començat el nou projecte Catarsi Magazin, una revista de pensament crític en català.

Veure web

Agricultura i alimentació

Forn de Pa Coma, SCCL

Elaborem de forma artesana, de veritat, pa i coques, pa de coca. Amb fermentacions mínimes de 12 hores i farines NO transgèniques. Especialitat pa de fajol i espelta fe cultiu orgànic.

Veure web

ONG

Associació Catalana d'Enginyeria sense Fronteres

Associació formada per professionals, docents i estudiants, que treballa per garantir l’accés universal al serveis bàsics, acompanyant el canvi social i l’enfortiment de les poblacions del Sud, respectant sempre les característiques culturals i tècniques.

Veure web

Tèxtil

Ecopràctica

La filosofia és crear productes de gran utilitat utilitzant materials amb el mínim impacte ambiental. Són materials desclassificats d’altres empreses per donar-los una altra vida. La producció és artesanal i de proximitat per afavorir el comerç local i el kilòmetre 0.

Veure més

Energia

Som Energia Manresa

Grup Local del Bages de Som Energia, una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Les seves activitats principals són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable. Estan compromesos a impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable.

Veure web

Oci

Els Caus de Mura

Cooperativa que té un projecte d’alberg rural dedicat al turisme i a les colònies, i un restaurant on es serveix cuina de muntanya, casolana i amb ingredients del entorn i de temporada.

Veure web

ONG

Fundació Vicens Ferrer

És una ONG de desenvolupament compromesa amb el procés de transformació d’una de les zones més pobres i necessitades de la Índia.

Veure web

Serveis

Waitala

Ajuden a projectes amb valors a augmentar l'impacte social mitjançant estratègia, disseny i formació. Vol ser el punt de trobada de la comunicació ètica per als qui impulsen iniciatives en les quals els valors, les persones i l’entorn són al centre de totes les decisions.

Veure web

Agricultura i alimentació

La Guixa

Grup de consum agroecològic que vetlla pel consum responsable, de temporada, ecològic i de proximitat. Alhora, organitzen diverses activitats d’oci per facilitar vincles relacionals entre el grup. El punt de trobada és a l’Ateneu La Sèquia de Manresa.

Veure web

Agricultura i alimentació

Rostoll verd

És una associació del Bages que centra la seva activitat en promoure un consum responsable I ecològic. L’associació prioritza el soci productor I porta més de 15 anys de funcionament.

Veure web

Altres

Projecte Entre Tothomm

És un projecte creat amb la voluntat de poder oferir espais de col·laboració i participació des d’una visió i projecció comunitària. El seu principal objectiu és potenciar o incorporar el treball social comunitari, a través de la coordinació amb la Xarxa d’Inclusió Social, com a eina per treballar la relació amb l’entorn, la xarxa social de l’individu, així com la implicació en la vida social i comunitària de la ciutat.

Veure web

Altres

Meandre

Associació per a la preservació del patrimoni natural del Manresa i el Pla de Bages. Son una entitat sense ànim de lucre que treballa per la preservació definitiva de l’encara ric i variat patrimoni natural i agrícola del rodal de la nostra ciutat, espai periurbà, que avui coneixem amb el nom d’Anella Verda de Manresa.

Veure web

Altres

Associació Josep M.ª Cunill i Solà pel comerç just i el consum responsable del Bages

A la botiga de comerç just, venen productes manufacturats artesanalment en països del sud. El seu objectiu principal és fomentar les relacions comercials justes envers els productors.

Carrer d'Urgell, 14. Manresa

Cultura

Associació De Dones Al Noor

Associació cultural i escola de idioma àrab, treballant en tot tipus d’ activitats relacionades amb la cultura i l’educació.

Veure més

Agricultura i alimentació

SuperCoop Manresa

Grup de persones que està creant un supermercat cooperatiu a Manresa, autogestionat i sense ànim de lucre. Un supermercat que vetlli per crear comunitat, ajuda mútua i relacions no especulatives i corresponsables entre productors i consumidors.

Veure web

Cultura

Associació Cultural Romanesa de Manresa

ACROM té com a objectiu difondre i mantenir la cultura i les tradicions romaneses a la societat manresana i a la comarca del Bages, promovent la convivència cultural i els valors de la diversitat, un espai de trobada i suport mutu entre la població romanesa.

Veure més

Cultura

Associació d'Equatorians de Manresa

Entitat que manté, cultiva i comparteix la cultura equatoriana, en quant a gastronomia, balls i altres costums, i afavoreix la convivència solidària entre la població equatoriana de Manresa i amb altres persones i col·lectius de la ciutat i de l’Equador.

Altres

La Raval

La Raval és una cooperativa d’habitatge. Promou el cohabitatge coma forma de viure, compartint espais, serveis i cures. Al centre urbà, al barri antic de Manresa.

Veure més

Altres

La Coordi: Comerç Just i Finances Ètiques.

Coordinadora formada per entitats catalanes del Tercer Sector i de l’Economia Social i Solidària, que promou la justícia social, el Comerç Just i el finançament ètic i solidari. Està formada per SETEM Catalunya, Oxfam Intermón, Alternativa 3, Fiare Catalunya, FETS-Finançament Ètic i Solidari i la XES (Xarxa d’Economia Solidària).

Veure més

Altres

Sostre Cívic

Sostre Cívic és una entitat nascuda l'any 2004 que actualment està formada per més de 900 persones sòcies arreu del territori. El nostre objectiu és promoure un model alternatiu d'accés a l'habitatge, més just i accessible sense ànim de lucre, no especulatiu i transformador. En aquest sentit, aportem per l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús on la titularitat de la propietat és col·lectiva i recau en l'entitat, i les persones sòcies tenen la cessió d'ús dels habitatges cooperatius.

Veure web

Serveis

La Clara Comunicació

Som una cooperativa de comunicació ètica, social i feminista dedicada als sectors de la cultura, el medi ambient i l’acció social. Creiem en l’honestedat i la transparència amb les nostres clientes. I com a projecte que aposta per l’economia social i solidària, el treball col·laboratiu és un dels nostres punts forts.

Veure web

Contacta

Contacta

Contact us

Your message has been sent sucessfully