DIVENDRES 24 DE MAIG

Matí - Parc Josep Vidal

Exhibició RockinFest

 

EXHIBICIÓ CONCERTS

RockinFest neix amb l'objectiu d'oferir un espai d'exhibició i trobada per als diferents grups del projecte Rockin del Bages. Rockin és un projecte innovador de formació musical dirigit als centres educatius de secundària. Proporciona un entorn equipat amb els principals instruments de música moderna (guitarra, baix, teclat i bateria), a més de programari i videojocs educatius que faciliten l'aprenentatge autònom, com ara Synthesia, Drumtutor i Rocksmith. Tot això es realitza respectant el ritme de cada usuari i amb l'assessorament d'un acompanyament expert. Els usuaris aprenen a tocar un instrument, compondre cançons, tocar en grup i actuar en directe!


Parc Josep Vidal

Tarda - Parc Josep Vidal

Una proposta decreixentista per desarmar el col·lapse

XERRADA

En front del col·lapse civilitzatori, que ens aboca a un carreró sense sortida i a la desesperança, necessitem noves perspectives i estratègies. Un canvi de model socioeconòmic que posi la Vida al centre i impulsat des del teixit organitzatiu de base. Col·lectius i moviments de perspectives diferents fent front comú, des de l’ecologisme, el sindicalisme, l’organització popular, l’economia social i solidària. Volem convertir aquesta xerrada en un espai de trobada de totes aquelles persones i col·lectius decidides a fer front al fatalisme i el col·lapse, amb la certesa que un món millor és possible. Adrián Almazán és coautor de l’informe ‘Transició ecosocial a Catalunya. Una proposta decreixentista’, impulsat per diverses organitzacions i sindicats de Catalunya com la CGT Sallent i la CNT Manresa. També és autor del pròleg del llibre ‘Las Sublevaciones de la Tierra’, recentment publicat per Virus.


A càrrec de: Adrián Almazán

Ogranitza: Ateneu cooperatiu de la Catalunya central, Murmuri, CGT i CNT.


Visita guiada exposició

El projecte intercultural Gatzara, Al-Gazarah, dut a terme per l'Associació Regeneress a Manresa i en col·laboració La Sendera, és una experiència enriquidora que reuneix un grup de dones de la ciutat per explorar les seves arrels culturals i mesclar les seves músiques i altres trets culturals amb els del present a Catalunya.

L'exposició interactua amb dos diàlegs: la experiència i reflexió de les dones participants al voltant del fet cultural, i una investigació històrica i etnogràfica que explora les interaccions entre les cultures catalanes i marroquines, especialment en el context de la música tradicional i popular.

A través d'aquest projecte, es busca donar visibilitat a la presència de les dones en la música popular i tradicional, posant en relleu el Dret a la Cultura per a les dones i per a les minories, un dels drets fonamentals de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Gatzara, Al-Gazarah, és més que un projecte cultural; és una oportunitat per celebrar la diversitat cultural, promoure el diàleg intercultural i reconèixer el paper fonamental de les dones en la preservació i transmissió de les nostres herències culturals


A càrrec de: Associació Regeneress a Manresa i La Sendera


 • Hora: 19:30h
19:30h - 21:00h / Cases de la Música

Exhibició de projectes de cultura transformadora

Cor de Dones

Cor de Dones és una coral que busca crear vincles entre dones de diversos orígens, realitats i edats en un espai segur. És un lloc on es promou la creació de vincles mitjançant la facilitació grupal i el cant com a eix vertebrador.

A través d'aquesta experiència, es fomenta un coneixement profund entre les participants, el sentiment de pertinença al grup i el suport mutu. El cant no només és una activitat recreativa, sinó que també genera benestar, redueix els nivells d'estrès i ajuda a millorar l'estat d'ànim.

L'experiència de cantar juntes en un cor potencialitza la cohesió i la creació de vincles significatius entre les participants, creant així una comunitat fortament unida.


A càrrec de: Cultura pel bé comú

Hora: 19:50

Tastet de Rumba

El Tastet de Rumba és un concert dinàmic i vibrant organitzat pels joves de l'Associació Unió Gitana de Manresa. Els joves membres de l'associació posen en pràctica el seu talent i passió per la música en un entorn festiu i acollidor. Amb el seu ritme contagiant i la seva energia, transporten al públic a un viatge musical ple de joia i diversió. Aquest concert no només és una oportunitat per gaudir de la música, sinó també per connectar amb la comunitat gitana de Manresa i celebrar la seva cultura. És una experiència en la qual es fomenta la cohesió social i es promou la unitat a través de la música i la dansa.


A càrrec de: Associació Unió Gitana Manresa

Hora: 20:10

Concert de Lion Spirit Band

Lion Spirit Band és una banda de reggae intercultural que uneix les arrels musicals de Ghana i Catalunya. Els membres de la Lion Spirit Band, provinents de diferents cultures i procedències, es reuneixen per crear música que transcendeix fronteres i connecta amb el cor de l'audiència a través del ritme contagiant del reggae A més de la seva música, la Lion Spirit Band també col·labora amb projectes de cooperació que tenen un impacte positiu en comunitats desfavorides. Mitjançant la seva música i el seu compromís social, la banda inspira canvis positius i promou valors com la solidaritat i la col·laboració.


A càrrec de: Lion Spirit Band

Hora: 20:40

 

DISSABTE 25 DE MAIG

Matí - Parc Josep Vidal

Taller d'anellament científic d'ocells

TALLER

L’Anellament científic és un mètode d’estudi basat en el marcatge individual dels ocells. Qualsevol registre d’un ocell anellat pot oferir una gran quantitat d’informació de la seva biologia, especialment dels seus desplaçaments. Es farà una jornada d’anellament científic on s’ensenyarà com identificar els ocells, com manipular-los, com s’estudien, la seva biologia, etc.

A càrrec d'Anella Verda amb Marc Illa


Parc Josep Vidal

El viatge de la gota d'aigua

ACTIVITAT

L'activitat comença amb la narració d'un conte sobre el cicle de l'aigua amb la gota Clara com a protagonista. Acabat el conte, es fa una anàlisi organolèptic de diferents tipus d'aigua a través dels sentits (vista, gust, olfacte, tacte, etc.).

A càrrec de l'Anella Verda i Parc de la Sèquia


 • Hora: Dues sessions, a les 10h i a les 11:30h. Inscripcions aquí (màx. 20 persones)
 • Durada: 1 hora
 • Lloc: Parc Josep Vidal
Parc Josep Vidal

Qui viu al riu?

ACTIVITAT

L'activitat s'inicia amb una introducció sobre la vida al riu i al bosc de ribera i prossegueix amb la captura i observació de macroinvertebrats aquàtics.

Important! S'aconsella portar sandàlies o botes d'aigua per poder entrar al riu a buscar mostres

A càrrec de l'Anella Verda i Parc de la Sèquia


 • Hora: Dues sessions, a les 10h i a les 11:30h. Inscripcions aquí (màx. 20 persones)
 • Durada: 1 hora
 • Lloc: Parc Josep Vidal
Parc Josep Vidal

Manresa mira el Riu. Caminada patrimonial i natural al voltant del Cardener

CAMINADA

Recorregut a peu entre el Pont Vell i la fàbrica Blanca i Vermella per conèixer el patrimoni industrial vinculat al riu Cardener i les actuacions de millora de la biodiversitat que s'han fet en els darrers anys. Forma part de la campanya Walking Rivers, per promoure el coneixement dels rius.

A càrrec d'Anella Verda i Aigües de Manresa


 • Hora: 9:00h-12:00h
 • Punt de trobada: Pont Vell (9:00h)
Pont Vell

Rius i vida, aigua a casa i al món.

ACTIVITAT INFANTIL

Jocs sobre consum d'aigua i justícia global. Uns quants jocs actius per aprendre sobre els rius, l’aigua, la sostenibilitat i la justícia ecosocial, des d’una perspectiva local i global. Ambientació, sensibilització, comprensió, mirada crítica i acció positiva.

A càrrec de Casa Flors Sirera


 • Hora: 11:00h-12:00h
 • Lloc: Sota el Pont Nou del Riu Cardener
Sota el Pont Nou del Riu Cardener

Pagesia, on son?

TALLER

Coneixes el camí que fa un pésol fins arribar al teu plat? I quina és la feinada de la pagesia per aconseguir un tall de formatge per a tu? Tots aquests i més misteris sobre el que menges els podràs descobrir a la Festa del Riu!

A càrrec de SuperCoop Manresa


Parc Josep Vidal, espai Festa del Riu

El petroli al teu plat

TALLER

Segur que mai has fet servir petroli per amanir els teus plats, però s'hi troba amagat.
Vols saber de quina manera s'escola al teu plat? Descobreix com evitar que n'hi entri tant.

A càrrec de Som Energia

Parc Josep Vidal

Contes per capgirar el món

CONTACONTES

Al país de Cuentropia creuen que un altre món més just és possible. Per això viatgen per tot arreu amb una maleta màgica plena de contes i històries que parlen de justícia, respecte, igualtat i transformació social. Els tallers de contes són espais creatius que busquen la vivència d’experiències al voltant dels llibres. Són sessions lúdiques i educatives per experimentar a través dels contes i els jocs.

📚
Per a nens i nenes d’entre 4 i 8 anys i tothom que vulgui!

A càrrec de Cuentropia i Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera


Parc Josep Vidal

Moviment, natura i humor

IOGA

Un taller per connectar amb l'alegria i el benestar emocional a través del moviment corporal i la creativitat. A carrec de Paqui Borjas Reyers, Arteerapeuta, educadora emocional i clown.

Important! Cal portar aïllant, roba còmoda, aigua i un mocador gran
🧘🏼‍♀️🧘🏾🧘🏿‍♂️


A càrrec de SIAD Manresa, Paqui Borjas Reyers (Arterapeuta, educadora emocional i clown).


 • Hora: 11h. Inscriu-te a partir del 17 de maig, i pel servei de canguratge tens temps fins el 21 de maig.
 • Lloc: Parc Josep Vidal

Servei de canguratge: reservar plaça abans del dia 25 de maig a la mateixa inscripció!

Parc Josep Vidal

Descobreix vins i vermuts del Bages

HORA DEL VERMUT!

Podreu tastar i degustar els vins de la Denominació d'Origen Pla de Bages. També s'hi podran trobar vemuts de la comarca.

A càrrec de Mengem Bages


Parc Josep Vidal

Tarda (17h-23h) - Al Parc Josep Vidal

Mostra d'entitats

Descobreix els projectes d’economia social i solidària del territori! N’hi ha de tots els sectors i serveis!


Fes un cop d'ull aquí a les entitats col·laboradores!

Gimcana "descobreix els valors amagats de l'ESS"

Participa en el joc de la Festa del Riu! Troba els valors amagats de l'Economia Social i Solidària i entra al sorteig de productes cooperatius i de proximitat!

Aquest any tindrem més premis!

Amb el CAE


Jocs

Mostra de productes gastronòmics

 

Productes i begudes de proximitat amb MengemBages, Forn Coma, Hoppit, l'Associació de dones marroquines Al Noor i l'Associació de Colombians del Bages.

Gastronomia

Espai de Ludoteca Ludugurus

 

Gaudeix d'un espai de ludoteca pels més petits i petites amb Ludugurus!

Amb la Creu Roja

Ludoteca

Mercat de l'estraperlo

 

Dóna un cop d'ull i remena el mercat de l'estraperlo, segur que hi trobes coses que t'enamoren...


Amb Ecoxarxa del Bages

Mercat

Joc d'anells: Encerta-la amb les finances ètiques

JOC

Amb el clàssic joc de fira dels anells, podràs saber si els serveis financers que fas servir estan ajudant a cuidar la vida, les comunitats i el planeta, i quines opcions pràctiques tenim a l'abast per fer-ho millor. Canviem el rol social dels nostres diners!

Amb Finançament Ètic i Solidari (FETS) i Fiare Banca Ètica


 • Lloc: Parc Josep Vidal, parada entitat FETS/FIARE
 • Organitza: Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera
Jocs

Jocs de pilota: Comerç Just i Finances Ètiques

JOCS

Dos jocs de fira, ràpids, actius i reflexius, per jugar en família. En tots dos, descobrim com el Comerç Just i les Finances Ètiques poden ajudar a "enderrocar" el model capitalista i obrir pas a una economia que respecti la vida, les persones i la natura.

Amb Casa Flors Sirera i Manresa Ciutat pel Comerç Just


 • Lloc: Parc Josep Vidal, Haima del Comerç Just (Casa Flors Sirera/Manresa Ciutat pel Comerç Just)
 • Organitza: Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera
Jocs

Companyia Katakrak. Jocs de carrer "Enginys Eko.Poètiks"

JOCS

Katakrak una companyia que ajunta la creativitat, el reciclatge i el joc, sleccionen i manipulen objectes en desús o materials del rebuig fins a convertir-los en artefactes originals i únics. Ens porten: Enginys Eko.poètiks és una instal·lació interactiva per a tots els públics. Cada artilugi és únic i autònom i tots junts creen un espai original, lúdic i participatiu.

En aquest treball complementem els tres eixos de la companyia: creativitat, reciclatge i joc amb els principis bàsics de l’electricitat, l’electrònica, les energies renovables i... un xic de poesia.

Cada enginy, un element recuperat que es mou amb una font d’energia renovable (energia solar, dinamos, imants...), planteja diversos reptes a les habilitats dels participants. I s’hi llegeix, també, una reflexió poètica.


Jocs

Vivim del cuentu

TEATRE

Una sessió de contes, teatralitzats, per acostar als infants a aquells valors sovint oblidats però alhora imprescindibles en la nostra societat: la interculturalitat, la integració, la generositat i el compartir, la igualtat i la no discriminació, el diàleg i la cooperació, la responsabilitat, el compromís i el consum responsable.


Conte teatralitzat

Reggae per xics!

CONCERT

Reggae per Xics va néixer el 2011 com un projecte orientat al públic familiar de The Penguins, la banda de ska-soul de Sant Feliu de Llobregat. Amb una proposta on música, humor i pedagogia es donen de la mà, els concerts de Reggae per Xics esdeven una experiència inoblidable per totes les edats.


Organitza: Cases de la Música de Manresa


Concert

Boom Boom Figthers & COOKAH P

CONCERT

Boom Boom Fighters n Cookah P és un projecte que neix el 2021, entre Mataró i Girona, format per l’Oriol Pujades àlies Cookah P, en Joan Fité i en Tomàs Sánchez. Amb poc més d’un any, la banda ha aconseguit situar-se al panorama musical català amb una proposta innovadora que combina el Roots reggae dels anys 80’s amb el dancehall dels 90’s, amb una essència única, fresca i desenfadada.


Organitza: Cases de la Música de Manresa


Concert

  VINE A GAUDIR DE L'ECONOMIA I LA CULTURA TRANSFORMADORA AL BAGES

   

  ACTES PREVIS A LA FESTA

  Taller d'autor-reparació d'aparells

  Tots els dimecres Taller d'auto-reparació d'aparells a càrrec de Centre de Recuperació d'aparells. 


  El Centre de Recuperació d'Aparells és l’espai de trobada on tothom qui ho vulgui pot aprendre a reparar aparells o participar en les diferents activitats de Llums a l’ombra. 


  Centre de reparació d'aparells

  Reparació de bicicletes

  Tots els dijous Taller de reparació de bicicletes a càrrec de l'Espai Alqua.


  "Porta la teva bicicleta i l'arregelem juntes"


  La Filadora

  LA REPARA - Taller d'auto-reparació d'aparells

  Dijous 2 de maig

  Porta el teu electrodomèstic i aregla'l a càrrec de La Repara i Comunalitat de Manresa.


   

  Taller d'auto-reparació d'aparells

  Conrear amb justícia en temps d'emergència ecosocial

  Dimecres 15 de maig

  • Taula rodona

  Conrear amb Justícia en temps d’emergència ecosocial serà una trobada de tarda, on podrem fer un tast de cafè de comerç just de Nicaragua i begudes locals, una xerrada amb cooperatives de Nicaragua i SuperCoop, una visita guiada a la Casa de la Culla, i el taller Fem Bancals Lasanya amb l'ERA Espai de Recursos agroecològics.

  Comptarem amb la ponenent Exolina Aldana (representant cooperativista de cafè de Nicaragua),  SuperCoop Manresa, Gonçal Portabella (Casa de la Culla) i Manel Martínez (l'ERA i Escola Agrària)


   

  Casa de la Culla

  Recer per cuidar el morir. El negoci funerari i les alternatives al territori

  Dijous 16 de maig

  • Xerrada

  Presentació de la investigació sobre la indústria funerària feta per l'associació Som Provisionals, amb informació sobre el negoci de la mort, les esquerdes i possibilitats que existeixen per cuidar-nos col·lectivament en aquest moment vital tan sensible. 

  A càrrec de l'Alba Cano Benet i Júlia Sánchez Cid de l'Associació Som Provisionals. 


  Ateneu La Sèquia

  Visita TECHLAB

  Dimarts 21 de maig

  • Visita

  El Techlab Manresa obre les portes a tota la ciutadania i a les entitats i persones vinculades a l'ESS de Manresa. El Techlab és un projecte de divulgació científica i tecnològica adreçat a tota la ciutadania amb la vocació d'establir noves formes de relació entre la universitat UPC i la ciutadania basades en la col·laboració.

  Organitza: Ateneu cooperatiu de la Catalunya central i UPC


  Campus UPC

  Habitatge cooperatiu en sòl privat: Per on començar?

  Dimarts 21 de maig

  • Taula rodona

  Presentació de la guia ‘Cooperativitzem el sòl privat a Catalunya’ i taula d'experiències amb cooperatives d'habitatge en sòl privat.

  A càrrec: Per Viure, el Rusc, Can Blanxart i Pocacoop. 

  Presenta i modera: Per viure i Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

  Organitza: Ateneu cooperatiu de la Catalunya central i PerViure.


  Centre cultural El Casino

  Taller de costura: Fes-te la teva totebag

  Dimarts 22 de maig

  • Taller

  Farem una totebag, reutilitzant teixits de restes d’estock, a partir d'un patró donat per nosaltres. Constarà d'una tela exterior, forro i una butxaca interior. El material i la maquinària estan incloses. Es recomana tenir nocions de costura, ja que es treballarà amb maquinària industrial.

  A càrrec: Associació Manresana per la Confecció Sostenible


  Taller Milfils

  Empreses i DDHH: reptes actuals i estratègies d'acció

  Dijous 23 de maig 

  • Taula rodona

  Com fer de les empreses que operen a Catalunya i al món, agents positius pels drets humans locals i internacionals? Convidem la comunitat universitària, empreses, cooperatives, ONG's i públic general a una taula rodona amb especialistes, per comprendre millor tant els reptes actuals com estratègies concretes de millora.

  A càrrec de: Nora Miralles del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Sergi Salavert, FETS Finançament Ètic i Solidari, i Dani Gómez-Olivé del Grup Empresa i Drets humans de LaFede.cat.

  Ogranitza: Flors Sirera


  Carrer Sant Andreu, 6

  Contacta

  Contacta

  Contact us

  Your message has been sent sucessfully