PROGRAMA 2022


Ponència Inaugural: "Col·lapse, desigualtats i suport mutu"

Divendres 20 // 18:00H // CONFERÈNCIA INAUGURAL // Els Barlins

Impactes i respostes a un model energètic i econòmic en crisi

 

L’extractivisme de recursos fòssils ha permès el desenvolupament d’algunes regions del planeta, a costa dels drets humans en altres zones i del mediambient de tot el planeta. Fa temps que experts alerten del pic dels recursos fòssils. Ja hi hem arribat. L’energia és només la punta de l’iceberg de tot el sistema econòmic. Adaptar l’acció humana als límits del planeta suposa canvis en el model econòmic i social. Canvis que ja estem fent des de l’economia social i solidària.

Crisi ecosocial, col·lapse... el futur és, com a mínim, inquietant. I el que més inquieta és que tot segueixi com si res estigués passant... Si ho pensem soles, ens aclapara. Si ho pensem juntes, tenim la possibilitat de teixir estratègies de resposta des del suport mutu.

En parlarem amb Luís González Reyes, membre d’Ecologistas en Acción i autor de llibres com ‘En la espiral de la energía’ i ‘Educar para la transformación ecosocial’ i Diana Martínez Ríos lideressa colombiana i comunicadora social a l’Asociación Campesina de Pequeños y Medianos Productores Agrícolas de la región del río Cafre (AGROCAFRE). Presentarà i moderarà l’espai Nora Miralles Crespo, periodista sòcia de Sudergintza i investigadora al Centre Delàs i a l'Observatori de Drets Humans i Empreses a la Mediterrània.

Taula rodona amb tast de cervesa artesana

Luis González Reyes - Ecologistas en Acción

Diana Martínez Rivera - Programa IAP (International Action for Peace)

Modera: Nora Miralles Crespo


GAUDIM EL RIU!
Activitats al matí a la llera del riu

Dissabte 28 // De 10h a 12h  //  MEDI AMBIENT EN FAMÍLIA // Llera del riu. Entre els Panyos i el Pont Nou

De 10 a 11h: Esmorzar amb bon gust, Manresa pel comerç just. 

De 10 a 12h: Passejant per la memòria del Riu. 

Visita guiada amb vermut final. A càrrec de Francesc Comas

Tallers de natura per a públic familiar:

  • Taller d'anellament d'ocells. Durada: 1h. Tres sessions: 10h | 11h | 12h. 
  • Taller d'insectes i altres invertebrats. Durada: 1h. Dues sessions: 10h | 11:30h. Sortides des del Pont Nou. 
  • Taller d'ecologia del riu. Durada: 1h. Dues sessions: 10h | 11:30h. Sota el Pont Nou. 

D'11 a 12h: Taller de ioga del riure. 

De 12 a 13h: Contes de natura a càrrec de Crisspeta.

De 12 a 13h: Vermut amb valors socials i productes de proximitat

 


GAUDIM DEL RIU!
Activitats a la tarda a la carpa del riu

Dissabte 28 // De 17 a 22hh  // Carpa del riu. Entre el Pont de Sant Francesc i la Plaça Mil·lenari

De 17 a 22h: Mostra d'empreses i entitats de l'ESS

De 17 a 21.30h: Espai gastronòmic

De 17 a 20h: Més enllà de les aparences: Catàleg de moda sostenible i inclusiva. Recull fotogràfic durant tot el dia. 

De 10 a 13h i de 17 a 20h: Ludoteca Ludugurus: juguem al riu

De 17 a 18.30h: Trobada Fem Cultura Conscient

De 17.30 a 18.30h: Bots pel canvi

18.30h: Actuació DÀMARIS GELABERT

19.30h: Espectacle BE WATER

Be Water es presenta com un divertimento per a tots els públics. Una parodia de concurs televisiu que situa l'aigua com a eix central. Una realitat paral·lela que ens ajudarà a entendre com és i com funciona la gestió de l'aigua a casa nostra i a altres indrets del món. A través d'aquesta ficció que es planteja s’obre un diàleg amb la participació del voluntariat de la campanya d’aigua d’ESF per tractar i entendre millor com funciona la gestió i la propietat de l'aigua tant al Nord com al Sud Global. 

Teatre per pensar i per canviar tot el que calgui canviar sobre el consum conscient d’ aigua. És una proposta de la Campanya Som aigua.

Organitza: ESF, Aigües de Manresa i Ajuntament amb el suport de Diputació, Fons Català de Cooperació  i la Biblioteca del CCCasino

 


CONCERTS: Dàmaris Gelabert, Joni Canijo y Los Fundamentos
i Ebri Knight

Dissabte 28 // CONCERT // Carpa del riu

18.30h: DÀMARIS GELABERT

“La música i el cos no es poden separar” és el lema d’aquest concert de la Dàmaris Gelabert i la seva banda, que proposa a les famílies no parar de moure’s seguint el ritme i les coreografies de diversos estils: funk, disco, salsa, country, polca, celta o jazz. 

Un repertori basat en les seves cançons més populars i d’altres de noves en un format de luxe. ‘Mou el Cos’ compta amb la incorporació de dos joves cantants, el Julen i la Laia (filla de la Dàmaris), i la participació de la Clara Martínez com a coreògrafa i ballarina de claqué en alguns dels temes. Deu músics a l’escenari amb moltes ganes de fer-vos ballar! 

21.30h: JONI CANIJO Y LOS FUNDAMENTOS

A banda de ser cantant i guitarrista de la banda bagenca El Quinto Carajillo, Joni Canijo ha encetat el seu projecte més personal, on interpreta cançons de Migue Benítez, Triana o Antílopez, entre molts altres. Referents que l'ha influenciat durant tota la seva carrera musical, i que han causat que els seus propis temes tinguin aquestes arrels garrapateras.

El setembre de 2020, va donar vida al seu primer single "Matajare Viviré" en homenatge a Migue Benítez. Una cançó molt especial que va crear mà a mà juntament amb Carlos Granuja. Actualment, l'artista està treballant en el seu primer LP. Un treball discogràfic que contindrà cançons lentes, amb lletres molt íntimes, tendres i amb quejío.

23.00h: EBRI KNIGHT

Ebri Knight ve del Maresme, una comarca on el mar i la muntanya s’uneixen a mig camí entre la Selva i Barcelona. Des del principi s’han arrelat a les melodies que sortien del seu poble, als instruments tradicionals i a les veus populars que han sonat des de fa segles pels carrers de la Catalunya folklòrica. 

Ara, després d’un 2021 ple de música nova, que va arribar al seu punt àlgid amb el seu nou àlbum ‘Carrer’ (2021), la mítica banda es prepara per a un 2022 molt millor. De moment, ens han promès multitud de concerts, sent el de la Festa del Riu un d'ells, i alguns nous llançaments musicals.

 

Contacta

Contacta

Contact us

Your message has been sent sucessfully